We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Calvijn Juliana ontvangt weer het predicaat Excellent

Calvijn Juliana, gevestigd in Rotterdam-Zuid, ontvangt maandag 21 januari opnieuw het predicaat Excellente School van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een gebied dat op vele terreinen achterstanden kent, bewijst Calvijn Juliana dat uitblinken mogelijk is. De school doet dit al jarenlang en mag zich sinds 2012 excellent noemen.

Calvijn Juliana is een school voor vmbo-(g)t in Charlois, hartje Rotterdam-Zuid. In deze omgeving excelleren en voor de vierde keer dit predicaat ontvangen is een prestatie van formaat. De jury prijst de manier van werken op Calvijn Juliana. Door het maken van het huiswerk op school, het bieden van maatwerk, de intensieve leerlingbegeleiding en de moderne ICT-faciliteiten worden leerlingen uitstekend voorbereid op hun vervolgstudie. Het slagingspercentage van de afgelopen jaren, gemiddeld 98%, bevestigt dit. Allemaal redenen voor het ministerie om met vertrouwen het predicaat tot 2021 toe te kennen.

Trots op dit resultaat

Het is niet vanzelfsprekend dat een school die het predicaat eerder ontving dit nogmaals krijgt uitgereikt. Een school moet blijven ontwikkelen om te zorgen dat ze excellent blijft. Calvijn Juliana heeft, door te innoveren, opnieuw bewezen leerlingen optimale kansen te bieden op het behalen van een vmbo-(g)t diploma. De helft van de leerlingen verlaat de school met een diploma op een hoger niveau dan het basisschooladvies. Directeur Arie Boom is uitermate blij dat de school opnieuw de erkenning heeft gekregen en is trots op eenieder die bij de school betrokken is. “Wij doen de dingen niet om excellent te worden, maar we geven goed onderwijs dat we voortdurend verbeteren en dát maakt Juliana excellent. Onze docenten zetten alles op alles om een leerling op een passende manier te begeleiden. Leerlingen zijn in goede handen bij ons en voelen dat ook zo. De prettige manier van samenwerken met ouders maakt het compleet”, aldus Arie Boom.