We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Docente Zuidermavo leraar van het jaar 2019

Eva Poley, docente geschiedenis van de Zuidermavo, mag zich de beste docente van het Rotterdamse voortgezet onderwijs van het jaar 2019 noemen. Op vrijdag 4 oktober jl. werden in de Kuip de winnaars van de verkiezing ‘Leraar van het jaar Rotterdam’ bekendgemaakt door Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) en Ismail Aghazanay, de winnaar voortgezet onderwijs 2018. 

De verkiezing ‘leraar van het jaar Rotterdam’ wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Rotterdam met als doel de 15.000 leraren in de stad in het zonnetje te zetten. In de categorieën pedagogisch medewerker, basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en lerarenteam, wordt op basis van het aantal stemmen en uiteindelijk de beslissende stem van de jury één winnaar per categorie gekozen. 

Gehuldigd op de Zuidermavo

Eva was al eens eerder genomineerd. En dit jaar was het raak! Ze mag de mooie titel ‘Leraar van het jaar Rotterdam 2019’ achter haar naam zetten. Het argument van de jury: ‘ …omdat Eva als vakdocent niet alleen werkt aan haar vak geschiedenis maar ook oog heeft voor de leerlingen en de problematiek waar haar leerlingen tegenaan lopen.’ Aan de Fichtestraat nummer 3 in Rotterdam-Zuid is men uiteraard apetrots op Eva en daarom is zij op dinsdag 8 oktober jl. ook gehuldigd op school. In een bomvolle aula en onder luid gejuich en applaus van leerlingen en collega’s werd Eva nogmaals geëerd en gefeliciteerd door Harald van Vugt (rector Zuidermavo/Calvijn Business School). 'De huldiging op school was geweldig. Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat de leerlingen zich zo voor mij hebben ingezet', aldus Eva.