We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Typisch Calvijn

Alle Calvijnscholen zijn verschillend, maar zij delen gemeenschappelijke kernwaarden: verbinden en inspireren, respect en openheid, waarderen van leerlingen.

Calvijnscholen…

… verbinden. Omdat elke leerling erbij hoort, laten we niemand vallen. We voelen ons betrokken bij onze omgeving. 

Calvijnscholen…

… laten zich inspireren door het christelijk geloof en staan open voor inspiratie uit andere levensbeschouwingen. We stimuleren leerlingen hun leven zin te geven en om van betekenis te zijn.

Calvijnscholen…

… streven ernaar dat leerlingen op gewetensvolle manieren keuzes maken. We moedigen onze leerlingen aan ergens voor te staan en zich daarop te laten aanspreken. Betrokken partijen mogen ons ook aanspreken op waar wíj voor staan. Calvijnscholen zijn voor leerlingen en hun ouders een betrouwbare partner. 

Calvijnscholen…

… zijn open naar hun leerlingen, ouders, medewerkers en naar elkaar. Daardoor leren we elkaar op een Calvijnschool echt kennen. We motiveren leerlingen te delen wat hen raakt en te uiten wat zij denken en voelen.

Calvijnscholen…

…waarderen hun leerlingen. We benaderen leerlingen positief en stimuleren dat zij een positief zelfbeeld ontwikkelen. Op een Calvijnschool komen leerlingen tot hun recht en laten zij anderen tot hun recht komen. We zijn bovendien tolerant en respecteren elkaars overtuiging. Dat we allemaal uniek zijn en anders denken, zien wij als een pluspunt. Dit verrijkt ons.