We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Veelgestelde vragen ouderportaal

Hieronder staan de veelgestelde vragen met betrekking tot het ouderportaal.

1. Mijn wachtwoord werkt niet of wachtwoord kwijt

2. Ik krijg de foutmelding “Er is geen gebruiker gevonden met deze inlognaam”.

3. Informatie over het betalen van de ouderbijdrage

4. Wanneer en hoe ontvang ik mijn inloggegevens?

5. Ik heb geen e-mail met inloggegevens ontvangen

6. Als ik klik op “betalen ouderbijdrage” staan er geen openstaande facturen

7. Welke internetbrowser wordt ondersteund?

8. SOMtoday Ouder App op uw telefoon

9. Staat uw vraag niet in het overzicht? We helpen u graag verder!


Mijn wachtwoord werkt niet of wachtwoord kwijt

Alle wachtwoorden zijn automatisch gegenereerd. Controleer nogmaals of u het wachtwoord correct hebt ingetypt.

U kunt het wachtwoord zelf resetten door te klikken op "inloggegevens vergeten". Deze link vindt u op https://ouder.calvijn.nl. Om uw wachtwoord te kunnen resetten dient u uw e-mailadres op te geven. U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mailbericht met instructies. Is uw e-mailadres nog niet bij ons bekend of heeft u een ander e-mailadres gekregen; geef dit dan door aan de administratie van de school van uw kind(eren)! 

Onderaan deze pagina staan de contactgegevens van de school.

Wanneer u het wachtwoord via het portaal gewijzigd heeft dan is het van belang om uit te loggen en daarna met uw nieuwe wachtwoord in te loggen. Na deze stappen wordt het wachtwoord ook weggeschreven naar de SOMtoday app, u dient het wachtwoord ook hier opnieuw in te vullen.Ik krijg de foutmelding “Er is geen gebruiker gevonden met deze inlognaam”.  
Dit betekent dat uw e-mailadres niet bekend is bij ons. Controleer of u geen schrijffout heeft gemaakt bij het invullen van uw e-mailadres of dat u wel het e-mailadres heeft ingevoerd dat u heeft gebruikt bij het inschrijven van uw kind(eren). Deze melding krijgt u wanneer u uw wachtwoord probeert te wijzigen of probeert in te loggen. Mocht niet niet lukken, neem dan contact op met de administratie van de school uw van uw kind(eren). Onderaan deze pagina staan de contactgegevens van de school.


Informatie over het betalen van de ouderbijdrage 

Via het ouderportaal kunnen de ouders/verzorgers aangeven welke (specifieke) activiteiten in dat schooljaar door de leerling worden afgenomen. Via het ouderportaal kan vervolgens met iDEAL betaald worden of gekozen worden voor een factuur en overschrijving via de bank. Indien u niet de financiële middelen hebt om (in één keer) de ouderbijdrage te voldoen, kunt u contact opnemen met de administratie van de school. Zij kunnen een regeling met u treffen, bijvoorbeeld een gespreide betalingsregeling. Onderaan deze pagina staan de contactgegevens van de school.Wanneer en hoe ontvang ik mijn inloggegevens? 
Aan het begin van het schooljaar ontvangen ouders van nieuwe leerlingen op het opgegeven e-mailadres een e-mail met inloggegevens. Alle andere ouders kunnen inloggen met de eerder verstrekte inloggegevens. We raden aan uw wachtwoord regelmatig te wijzigen. Wanneer uw kind later wordt ingeschreven, ontvangt u de brief met inloggegevens binnen 14 dagen na verwerking van uw gegevens.Ik heb geen e-mail met inloggegevens ontvangen 

Het kan zijn dat de mail met inloggegevens in uw ongewenste mail is terecht gekomen. Als blijkt dat u geen mail heeft ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind, zodat zij uw e-mailadres in het administratiesysteem kunnen opnemen. Zie hieronder de contactgegevens van de scholen.


Contactgegevens scholen

Zuider Gymnasium
E-mail: zuidergymnasium@calvijn.nl
Telefoon: 010-4190077

Groene Hart
E-mail: groenehart@calvijn.nl
Telefoon: 0180-390393

CBSplus
E-mail: cbsplus@calvijn.nl
Telefoon: 010-4816700

Zuidermavo
E-mail: zuidermavo@calvijn.nl
Telefoon: 010-4195772

Juliana
E-mail: juliana@calvijn.nl
Telefoon: 010-4290955

Meerpaal
E-mail: meerpaal@calvijn.nl
Telefoon: 010-2861313

Focus Beroepsacademie
E-mail: info@focusberoepsacademie.nl
Telefoon: 0180-613900Als ik klik op “betalen ouderbijdrage” staan er geen openstaande facturen 
Wanneer u nog geen openstaande facturen ziet, dan heeft de administratie van de school van uw kind(eren) deze nog niet klaargezet. U kunt ervan uitgaan dat de facturen begin september klaarstaan.Welke internetbrowser wordt ondersteund?

We adviseren u de laatste versie te gebruiken van Edge, FireFox of Chrome.SOMtoday Ouder App op uw telefoon 
Het overzicht van cijfers, absentie en huiswerk is ook te bekijken via de somtoday ouder app. De app is te downloaden voor iPhone en Android, door te zoeken op “somtoday ouder” in de Apple App store of Google Play. 

Log in op het ouderportaal voor de actuele inloggegevens: https://ouder.calvijn.nl/Portaal/App_instellen
Staat uw vraag niet in het overzicht? We helpen u graag verder! 
We vinden het vervelend dat we u niet hebben kunnen helpen met bovenstaande veelgestelde vragen. Het is de bedoeling om deze lijst regelmatig bij te werken. Als u een technische vraag heeft dan kunt u op de volgende manier contact met ons opnemen:

E-mail: ouderportaal@calvijn.nl
Vermeld in het bericht uw naam, de naam van uw kind(eren) en inlogcode, het wachtwoord dient u niet door te geven. Onze medewerkers vragen nooit om uw wachtwoord.

Voor het doorgeven van wijzigen of bij vragen administratieve vragen kunt u direct contact opnemen met de school van uw kind(eren).