We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Vreewijk Lyceum

Het Vreewijk Lyceum (vwo en havo) is een school voor leerlingen met ambitie. Zo bereiden we talentvolle en gemotiveerde havisten voor op een overstap naar het atheneum na het havo-diploma. Deze school werkt nauw samen met de nabijgelegen Zuidermavo, die een havo-route aanbiedt. Leerlingen met een vwo-, havo/vwo- of havo-advies laten wij direct toe.

Leerlingen kunnen op het Lyceum in hun eigen tempo en op hun eigen niveau werken. Ze kunnen extra vakken volgen of in bepaalde vakken op een hoger niveau examen doen. We organiseren veel techniekprojecten. 

Het Vreewijk Lyceum is sinds augustus 2016 zelfstandig. Voorheen vormde het samen met het Zuider Gymnasium het Calvijn Vreewijk. Die naam
bestaat niet meer. In het gebouw zitten ook enkele bovenbouwklassen van de Vreewijkschool (basisonderwijs) en het Zuider Gymnasium. Naar
verwachting verhuist het gymnasium in 2018. De bovenbouwklassen van de Vreewijkschool blijven bij het Vreewijk Lyceum.