We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Zuider Gymnasium

Het Zuider Gymnasium is sinds augustus 2016 een zelfstandig gymnasium. Voorheen vormde het samen met het Vreewijk Lyceum het Calvijn Vreewijk. Die naam bestaat nu niet meer. Naar verwachting verhuist het gymnasium in 2018 naar het nabijgelegen voormalige Zuider Ziekenhuis, dat wij laten omvormen tot een modern schoolgebouw.

Het Zuider Gymnasium is een zogeheten begaafdheidsprofielschool. Dat betekent dat de school is toegerust om meer- en hoogbegaafde kinderen goed onderwijs en een goede begeleiding te bieden. Andere slimme kinderen zijn overigens ook welkom! Het Zuider Gymnasium biedt de mogelijkheid om het gymnasium in vijf jaar af te ronden. 

Het Zuider Gymnasium neemt  leerlingen aan met een vwo-advies. In overleg met ouders en basisschool plaatsen we soms ook leerlingen zonder vwo-advies.